Natuurvriendelijk Isoleren: Bescherming van Vleermuizen

Bij Bargas Isolatie begrijpen we het belang van het beschermen van onze inheemse diersoorten, zoals vleermuizen, terwijl we tegelijkertijd streven naar comfortabele en energiezuinige woningen. Onze aanpak van spouwmuurisolatie houdt rekening met deze delicate balans en biedt oplossingen die zowel jou als de natuur ten goede komen.

Wist je dat het doden of storen van vleermuizen in hun leefomgeving wettelijk verboden is? Een ondoordachte isolatie van de spouwmuur kan niet alleen schadelijk zijn voor deze bedreigde dieren, maar ook juridische consequenties met zich meebrengen. In feite kan een verwachte uitspraak van de Raad van State het isoleren van extra huizen volledig stilleggen.

Vleermuisvriendelijke Spouwmuurisolatie: Bescherming en Nieuwe Leefruimtes

Onze benadering van spouwmuurisolatie begint met het plaatsen van een exclusion flap. Deze flap zorgt ervoor dat vleermuizen naar buiten kunnen, maar niet naar binnen. Hierdoor krijgen de vleermuizen een veilige uitweg naar buiten, terwijl ze niet meer terug kunnen keren naar de spouwmuur. Dit voorkomt schade aan de dieren en zorgt ervoor dat binnen enkele dagen geen vleermuizen meer in de spouwmuur zitten.

Maar we gaan verder dan dat. We streven naar een oplossing die niet alleen vleermuizen beschermt, maar ook bijdraagt aan het behoud van deze bedreigde diersoort. Daarom creëren we alternatieve leef plekken voor vleermuizen, waar ze in alle rust kunnen verblijven. Dit doen we met zorg en aandacht voor hun natuurlijke habitat.

Onze Expertise voor een Zorgeloze Overgang

Natuurlijk begrijpen we dat het ecologische behoud van vleermuizen een gereguleerd proces is. Voordat spouwmuren met isolatiemateriaal kunnen worden afgedicht, is een wettelijk vereist ecologisch onderzoek nodig, waarvoor de eigenaar van de woning verantwoordelijk is. Dit onderzoek kan echter zowel kostbaar als tijdrovend zijn. Maar met onze expertise begeleiden we je door het proces, zodat je voldoet aan alle vereisten zonder onnodige complicaties.

Duurzaamheid en Isolatie: Onze Bijdrage aan een Groenere Toekomst

Bij Bargas Isolatie zetten we ons in voor zowel comfortabele woningen als het behoud van de natuur. We volgen de ontwikkelingen nauwlettend en zorgen ervoor dat onze isolatiewerkzaamheden in overeenstemming zijn met de wet en het behoud van onze kostbare biodiversiteit. Samen kunnen we een positieve impact hebben op jouw woonomgeving en de wereld om ons heen.


Gerelateerde artikelen

Link

Werken met hoogwaardige producten

2 min. leestijd

Link

Nieuwe website

1 min. leestijd

Ook een opdracht voor ons?

Neem vrijbljivend contact met ons op of vraag een adviesgesprek aan op locatie.