fbpx Skip to content

Veel gestelde vragen

De vakmannen van Bargas Isolatie zijn iedere dag weer druk bezig om woningen te isoleren.
Met bodemisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie kunt u uw woning op een gemakkelijke manier verduurzamen.
Heeft u vragen over woningisolatie? Hieronder geven we op de meest gestelde vragen antwoord.
Mocht uw vraag er niet bij zitten dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Algemene vragen:

Het is verstandig om uw woning te laten isoleren door de vakmensen van Bargas Isolatie. Het is misschien een investering, maar u krijgt dat geld later weer terug. U hoeft met een goede isolatie lang niet meer zoveel te stoken als wanneer u normaal zou doen. Hierdoor bespaart u iedere maand gemakkelijk 30 procent op de energierekening. Wilt u graag uw woning isoleren en weet u van buurtgenoten dat zij dat ook willen? Profiteer dan samen van extra korting wanneer u voor een collectieve isolatie gaat. U kunt uw woning isoleren door spouwmuurisolatie, dakisolatie en bodemisolatie. Deze drie isolatievormen hebben allemaal andere eigenschappen en hebben allemaal verschillende materialen vereisten. Dakisolatie beperkt warmteverlies via het dak door middel van de binnenisolatie met UniPearls. Bodemisolatie zorgt ervoor dat er ondervloers of bovenvloers nauwelijks warmte verloren gaat via de vloer. Door middel van spouwmuurisolatie wordt voorkomen dat warmte verloren gaat via de muur, door de spouw te vullen met isolatiemateriaal zoals parels en foam.

In de meeste gevallen is het een investering voor de gehele levensduur van het huis, maar soms is het mogelijk dat isolatiematerialen vervormen. Bij Bargas Isolatie krijgt u na het isoleren altijd een garantie van 10 jaar.

De kosten voor de isolatie van uw woning zijn afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan de soort isolatie, het oppervlakte en het aantal arbeidsuren dat in uw woning gestoken moet worden. Wilt u de kosten van uw woningisolatie achterhalen, dan kunt u contact opnemen met ons het aanvraagformulier. Onze isolatiespecialist geeft u vervolgens vrijblijvend advies op maat.

De periode waarin u uw investering heeft terugverdiend is afhankelijk van uw type woning. Normaal gesproken ligt deze periode tussen de 3 en 4 jaar. Daarnaast kan het ook zo zijn dat u in aanmerking komt voor subsidie.

Spouwmuurisolatie:

De spouw is de ruimte tussen de buitengevel en de binnenmuur. De aanwezigheid van deze spouw moet ervoor zorgen dat vochtdoorslag van buiten naar binnen wordt voorkomen. Door een ventilatie te voorzien in de spouw wordt ervoor gezorgd dat aanwezige waterdamp wordt afgevoerd waardoor de muur droog blijft.

Veel woningeigenaren denken dat het isoleren van de woning een grote investering is maar dit is niet het geval. Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is juist relatief goedkoop. Spouwmuurisolatie is een eenmalige investering, je kan hier tientallen jaren plezier van
hebben. Wij geven ook een garantie van 10 jaar. De ingreep is relatief eenvoudig en hierdoor is je woning binnen één dag geïsoleerd. Offerte aanvragen? Dat kan via het aanvraagformulier. Wij kunnen u daarna alles vertellen over de kosten.

U zal niet veel last hebben van de isolatiewerkzaamheden. Bodemisolatie duurt vaak niet
langer dan een halve dag. Ook spouwmuurisolatie is vaak al binnen een halve dag gedaan
en bij een grote muur een dag. De werkzaamheden geven minimaal geluid en zorgt voor
bijna geen overlast.

Spouwmuurisolatie heeft zin als uw woning een spouwmuur heeft. Dit kunt u achterhalen door het bouwjaar van de woning. Wanneer u twijfelt komt een vakman van Bargas Isolatie graag bij u langs om onderzoek te doen. Hij kijkt hoe de spouw eruit ziet en of het zin heeft om de spouw te isoleren.

Heeft u een woning van voor 1920? Dan heeft de woning waarschijnlijk geen spouwmuur.
Toch kunt u uw muur dan ook op andere manieren isoleren. U kunt hiervoor contact met ons
opnemen. Als u een woning heeft dat is gebouwd tussen 1920 tot 1975 dan heeft de woning
hoogstwaarschijnlijk een spouwmuur. De kans is groot dat de spouw niet geïsoleerd is. Heeft
u een woning gebouwd na 1975? Dan heeft de woning hoogstwaarschijnlijk een spouwmuur
die al geïsoleerd is.

Bodemisolatie:

Bodemisolatie is een isolatiemiddel dat op de bodem van de kruipruimte, een lage ruimte onder de vloer, wordt aangebracht. De isolatie wordt op de bodem geplaatst en houdt op deze manier het vocht en kou uit de grond tegen.

Wanneer u last heeft van vochtproblemen in de kruipruimte is het interessant om bodemisolatie te nemen. Door bodemisolatie kan het vocht uit de kruipruimte niet meer omhoog trekken. Dit betekent dat u geen vocht- en schimmelproblemen meer heeft op uw vloeren en muren.

De precieze kosten zijn afhankelijk van diverse factoren. Denk aan het te isoleren oppervlak, de hoeveelheid materiaal die wij gebruiken en hoe lang wij er uiteindelijk mee bezig zullen zijn. U kunt via ons aanvraagformulier een vrijblijvende offerte aanvragen. Onze isolatie-expert komt vrijblijvend uw huis opmeten en doet een isolatie-onderzoek. Vervolgens maakt hij een offerte op maat voor u klaar.

Dakisolatie:

Wanneer u de verwarming in huis aanzet zal de warme lucht omhoog stijgen. Als u uw dak niet goed isoleert dan zal deze warmte door kieren en gaten naar buiten verdwijnen. Op deze manier moet u blijven stoken. Wanneer u kiest voor dakisolatie dan wordt het isolatiemateriaal tegen de binnenzijde van het dak van de woning geplaatst. Ook worden alle gaten en kieren gedicht. De warmte zal vervolgens door de isolatie worden tegengehouden en dit zorgt voor een warm huis en een lagere energierekening.

De precieze kosten zijn afhankelijk van diverse factoren. Denk aan het te isoleren oppervlak, de hoeveelheid materiaal die wij gebruiken en hoe lang wij er uiteindelijk mee bezig zullen zijn. U kunt via ons aanvraagformulier een vrijblijvende offerte aanvragen. Onze isolatie-expert komt vrijblijvend uw huis opmeten en doet een isolatie-onderzoek. Vervolgens maakt hij een offerte op maat voor u klaar.

In bijna alle gevallen is het mogelijk om een dak te isoleren. Neem contact met ons op via het aanvraagformulier en wij geven u graag meer informatie.

Adviesgesprek

Kosten isolatie

De precieze kosten zijn afhankelijk van diverse factoren. Denk aan het te isoleren oppervlak,
de hoeveelheid materiaal die wij gebruiken en hoe lang wij er uiteindelijk mee bezig zullen
zijn. U kunt via ons aanvraagformulier een vrijblijvende offerte aanvragen. Onze
isolatie-expert komt vrijblijvend uw huis opmeten en doet een isolatie-onderzoek. Vervolgens
maakt hij een offerte op maat voor u klaar.

Aanvraag woningisolatie

Insturen offerte

Na het bezoek op locatie en het opmeten van uw woning ontvangt u een offerte per mail.
Gaat u akkoord met het voorstel van Bargas Isolatie om uw woning te isoleren? Uw
goedgekeurde en ondertekende offerte stuurt of mailt u terug naar ons. Onze planner maakt
vervolgens een afspraak wanneer onze installateurs uw woning komen isoleren.

Isolatie op locatie

Tijdstip woningisolatie

De datum waarop de isolatiewerkzaamheden plaatsvinden krijgt u per mail door. Een dag
voor de uitvoering krijgt u het exacte tijdstip door.

Garanties en zekerheden

Besparing

De terugverdientijd van woningisolatie bedraagt ongeveer 3 a 4 jaar. Per woningtype heeft
Milieu Centraal een terugverdien- en besparingsmodel gemaakt. Milieu Centraal heeft de
volgende besparingen berekend:

Tussenwoning: € 250,-
Hoekwoning / 2-onder-1-kap woning: € 650,-
Vrijstaande woning: € 950,-

Subsidies en premies

Subsidie krijgen en aanvragen

De gemeenten in Nederland hanteren verschillende richtlijnen voor subsidies en premies. In
de ene gemeente heeft u recht op subsidie, in de andere gemeente heeft u dat niet. Neem
contact op met uw gemeente om te kijken of u recht heeft op subsidie en hoe u dit kunt
aanvragen.